Appeltjes van Oranje 2013

Vandaag is het 16 mei, de dag voor de verjaardag van de koningin. Als een traditie worden er rond haar verjaardag de Appeltjes van Oranje uitgereikt, het is alweer de 12de keer dat dit gebeurd en het is de eerste keer dat de personen die de appeltjes uitreiken koning en koningin van Nederland zijn. De Appeltjes zijn gemaakt door koningin Beatrix en ze worden uitgereikt in het Paleis op de Dam in Amsterdam.

De Appeltjes hebben dit jaar als thema ‘Alle jaren tellen’, en de prijzen worden dan ook uitgereikt aan organisaties die verschillende generaties samen brengen. Naast een bronzen beeldje is er ook een geldbedrag van 15.000 euro aan de prijs verbonden.

Vanwege de troonswisseling heeft het Oranje fonds aan 3 organisaties een Kroonappel uit te delen. Deze organisaties zijn gekozen uit 4.000 inzendingen en ze krijgen óók een bronzen appeltje en een geldprijs van 50.000 euro.

Koningin Máxima verscheen vandaag met een feloranje peplum van het Belgische modehuis Natan, waarmee ze er koningin waardig uit zag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s