Hertog & Hertogin van Cambridge in Schotland

De Hertog en de Hertogin van Cambridge, of hun schotse titels: The Earl and the Countess of Strathearn, waren vandaag in Glasgow, Schotland.

Het paar bezocht eerst de Emirates Arena, waar ze de voorbereidingen van de Commomwealth Games 2014 zagen. Ze zagen o.a. wielrenners, atletiek en badminton. Samen onhulden ze een plaquette ter ere van hun bezoek. Buiten het ”stadion” stonden veel mensen te wachten, en Catherine en William schonken ook veel aandacht aan hen.Blooming: The Duchess of Cambridge was glowing as she arrived at the Emirates Arena in Glasgow today The Duchess of Cambridge pays a visit to the Emirates Arena Leisure Centre in Glasgow this morningThe Duchess of Cambridge pays a visit to the Emirates Arena Leisure Centre in Glasgow this morning

Daarna had het paar een lunch en toen bezochten ze Quarriers Stopover Project, een project voor daklozen mensen tussen de 16 en de 25 jaar oud in Glasgow. Veel van de daklozen hebben een drugs of alcohol verslaving. Twee Schotse daklozen werken nu in Papendrecht, in Nederland dus. Prins William had contact met hen via Skype en de twee Schotten vonden Nederland geweldig! Ondertussen nam Catherine deel aan een media-workshop.

De laatste stop van vandaag was bij The Donald Deware Leisure Centre, waar het paar een nieuw project voor hun stichting lanceerden.

William and Kate, known in Scotland as the Earl and Countess of Strathearn, arrive in Glasgow this morning

Catherine, die zo’n 5 en een halve maand zwanger is, droeg een jurkje van het merk Moloh, dat haar £425 heeft gekost. Helaas was haar buikje hierdoor niet zo goed zichtbaar, ik hoop dat ze morgen iets leukers (want ik vind het niet zo fantastisch) draagt waarin je ook haar buik goed kan zien!

Kate, who customarily wears a flash of tartan when over the border as a nod to her Scottish title, chose a rather short tartan coat for the start of her Scottish tour todayAt six months pregnant, Kate is still looking slim - and showed off her enviable legs English Women's Clothing: The Gloucestershire and Pimlico-based shop where Kate bought her £425 tartan coat

Een paar leuke quotes:

  • ”Ik heb geprobeerd te breien, maar ik ben er echt heel slecht in! Ik zou eigenlijk om tips moeten vragen..” zei Catherine toen ze daklozen zag die aan het breien waren.
  • ”We hebben nog geen namen en we weten ook niet wat het wordt.” zei Catherine (over de baby)  tegen een paar mensen die ernaar vroegen.
  • ”Is dat voor mij?” vroeg William aan een meisje met bloemetjes. Het meisje schudde haar hoofd en zei: ”Nee…” William glimlachte en zei: ”O nee, het is natuurlijk voor Kate… Dat klopt.”
  • Catherine onthulde dat de baby in het midden van juli wordt verwacht en dat ze ergens in juni stopt met haar koninklijke taken.
  • Het paar heeft al wel een korte lijst van mogelijke namen en hun vrienden blijven nog steeds namen sms’en.
  • Catherine stopte bij een kindje van 8 maanden en het meisje begon naar de bloemetjes van Catherine te graaien. ”Doe maar niet, ze zijn vast niet zo lekker!” zei Catherine.Kate was greeted by hundreds of wellwishers keen to congratulate the duchess on her pregnancy

Morgen voegt ook prins Charles zich bij het paar en dan vervolgen ze hun Schotse tour.

(foto’s: PPE Agency + Dailymail.co.uk)

Advertenties

2 thoughts on “Hertog & Hertogin van Cambridge in Schotland

  1. Persoonlijk vind ik de kleren die ze aan had niet zo heel mooi. Bij haar staat iets eleganter leuker. Ben benieuwd wat ze de andere keer aan trekt!

  2. Eigenlijk vind ik de outfit van Catherine niet eens zo lelijk, ik vind het wel een beetje haar stijl. Ik vind de uitspraken die je steeds weet op te sommen superleuk om te lezen! Wat grappig dat die Schotten Nederland zo geweldig vinden. Zo kom je nog eens iets over ons land tegen terwijl het gaat om het koningshuis van een ander land..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s