Oranjes steken de handen uit de mouwen bij NL Doet

Gisteren en vandaag staken de Oranjes de handen uit de mouwen bij NL Doet. NL Doet is een project van het Oranje Fonds waarbij het gaat om vrijwilligers werk.

Samen met prins Bernhard, prins Pieter-Christiaan, Tjalling Ten Cate (echtgenoot prinses Margaritha), prinses Margriet en prins Floris verrichtte koningin Beatrix in Dordrecht klus-, reparatie en schoonmaakwerkzaamheden bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Ik miste de van Vollenhoven-prinsessen, die er andere jaren wel vaak bij zijn.

Kroonprins Willem-Alexander en kroonprinses Máxima hebben vrijdagmorgen gebowld met bezoekers en vrijwilligers van het Catharijnehuis in Utrecht. Het Catharijnehuis is een dagopvang voor dak- en thuislozen.

Prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen gravin Eloise en graaf Claus-Casimir hebben vanochtend werkzaamheden verricht in de Gevangenpoort, in Bergen op Zoom. Er waren een heleboel klusjes te doen voor de aankomende tentoonstelling. 

NL Doet wordt vrijdag en zaterdag voor de 9e keer gehouden. Er zijn bijna 8400 klussen aangemeld en in bijna alle gemeenten zijn er activiteiten. Het Oranje Fonds verwacht dat 310.000 vrijwilligers aan de slag gaan. Koningin Beatrix heeft vanaf het begin in 2005 bijna elk jaar meegedaan, onder andere als appeltaartbakster, restauranthulp, huisschilder, en hondenverzorgster.

(blauwbloed.tv & PPE Agency)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s