Juwelen in de Spotlight: Het Diamanten Bandeau

Om mijn voornemen om meer aan mijn series te gaan doen waar te maken, is dit het derde deel in de serie: ”Juwelen in de Spotlight” met in deze aflevering:

Het Nederlandse Diamanten Bandeau

De tiara werd in deze vorm gemaakt voor (toen nog) prinses Juliana, van de diamanten die haar grootmoeder, koningin Emma, als een huwelijkscadeau ontving. De 34 diamanten zaten oorspronkelijk in een halsketting, maar ze zijn door een juwelier uit Frankfurt uit elkaar gehaald en op een frame van platina gezet. Prinses Juliana droeg de nieuwe tiara voor het eerst in 1937, daarna werd hij ook gedragen door koningin Wilhelmina en door 3 van de dochters van Juliana, Margriet, Beatrix en Christina. Tegenwoordig wordt het bandeau meestal gedragen door koningin Beatrix en kroonprinses Máxima. Het is een kleine en simpele tiara, die wel veel rijkdom uitstraalt, door de maat van de diamanten, die erg groot zijn. Bij koningin Beatrix verdwijnt de tiara bijna helemaal in haar haar, bij kroonprinses Máxima is dit minder het geval, waardoor we hem eens goed kunnen bekijken. Het is -denk ik- een van Máxima’s favoriete tiara’s, ze draagt hem regelmatig, soms samen met een bijpassend collier van diamanten.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Máxima droeg de tiara o.a. bij het huwelijk van kroonprinses Victoria van Zweden in 2010, het staatsbezoek naar Duitsland in 2011, het staatsbezoek aan België in 2006, het staatsbezoek aan Brunei 2013 en tijdens de festiviteiten voor het 60-jarig regeringsjubileum van koning Bhumibol van Thailand.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Advertenties

2 thoughts on “Juwelen in de Spotlight: Het Diamanten Bandeau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s