Samenvatting 7 februari – 17 februari

Vanwege mijn vakantie heb ik niet meer geblogd sinds 6 februari. Dus nu wil ik graag elke dag van mijn afwezigheid samenvatten in dit log. Verder zal ik ook nog een blog maken over de fotosessie in Lech en morgen heeft de Hertogin van Camebridge weer een activiteit, dus daar komt morgen ook een log over.

8 februari 2013

 • PostNL heeft twee nieuwe postzegels gepresenteerd vanwege de aankomende troonswisseling. Deze speciale zegels kunnen nu al worden besteld, maar de zegel van Beatrix is pas vanaf 25 maart leverbaar en die van Willem-Alexander een paar weken na zijn inhuldiging op 30 april. PostNL gaat ook een inhuldigingszegel uitgeven. Het wordt een tussentijdse zegel totdat het postbedrijf later dit jaar de permanente postzegel ter ere van de nieuwe koning presenteert.

10 februari 2013

 • Fotosessie Verbier gezin kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken. Ook de tweeling Vincent en Josephine was aanwezig.

 

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

11 februari 2013

 • De RVD maakte bekend dat er bij Mr. Prof. Pieter van Vollenhoven beginnende hartfalen zijn geconstateerd.
 • Koningin Beatrix is al in Lech gearriveerd voor een skivakantie. Later zullen ook de gezinnen van haar drie zonen in Lech vakantie komen vieren.

12 februari 2013

 • Koningin Margrethe van Denemarken zegt een staatsbezoek aan Chili af vanwege gezondheidsklachten. In plaats van een staatsbezoek, wordt het nu een officieel bezoek dat wordt afgelegd door kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.
 • De RVD maakt het programma van de inhuldiging in grote lijnen bekend.

10.00 – 10.30 uur
Abdicatie van koningin Beatrix, in de Mozeszaal van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Aanwezig zijn onder andere de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de Rijksministerraad en leden van de Koninklijke Familie.
De koningin ondertekent de Akte van Abdicatie, die wordt voorgelezen door de directeur van het Kabinet der Koningin.

10.30 – 10.50 uur
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix betreden het balkon van het Paleis. Prinses Beatrix en de koning houden een korte toespraak. Aansluitend betreden de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane eveneens het balkon.

13.55 uur
Vertrek van de koning en het gevolg naar De Nieuwe Kerk.

14.00 – 15.30 uur
Beëdiging en inhuldiging van de koning tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in De Nieuwe Kerk. Toespraak en eedaflegging door de Koning. Toespraak door de voorzitter van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, mr. G.J. de Graaf. Afleggen Inhuldigingsverklaring door de voorzitter. Hoofdelijk afleggen van eed of belofte door de leden van de Staten-Generaal en gedelegeerden van de Staten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

16.30 – 17.30 uur
Receptie voor autoriteiten en leden van de Staten-Generaal in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

(Bron: RVD)

14 februari 2013

 • Fotosessie Villars gezin prins Joachim en prinses Marie van Denemarken. Ook prinses Athena, die net 1 is geworden, was aanwezig.
Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images
 • Kroonprinses Máxima opende Women Inc. Festival 2013 in de Amsterdamse RAI.
 • Er werden 6 nieuwe foto’s van het Zweedse Koningspaar vrijgegeven, vanwege het 40-jarig regeringsjubileum van de koning dat dit jaar gevierd wordt.

15 februari 2013

 • De discussie bloeit op over de toekomstige titel van Máxima. ”Experts” vinden dat ze te snel koningin is genoemd. 
 • de RVD maakt bekend dat Pieter van Vollenhoven aan zijn hart is geopereerd in het UMC (Utrecht). De operatie is goed verlopen en hij is ondertussen weer thuis.
 • Willem-Alexander is met zijn vrouw en kinderen vrijdagavond met de Koninklijke trein naar Lech gegaan. Ze zijn vertrokken vanaf Amsterdam Centraal en bij Utrecht is de Koninklijke wagon achter de Alpen Express gekoppeld. Willem-Alexander zei de dag erna dat het heel leuk was geweest en dat ze het wel vaker wilden doen. Normaal gaat het gezin altijd met het vliegtuig, maar vroeger ging de Koninklijke familie ook altijd naar Lech met de trein.

17 februari 2013

 • Precies 1 jaar na het verschrikkelijke ongeluk van prins Friso in Lech. Er was vandaag een speciale kerkdienst in de kerk van Lech. De kerk zat bomvol en er werd een speciaal gebed geboden in het Nederlands en het Duits voor de tweede zoon van onze koningin. 
Advertenties

7 thoughts on “Samenvatting 7 februari – 17 februari

 1. Ik was al een paar keer langsgeweest om te kijken of je al iets over de Deense fotosessies had gemaakt, maar je was dus op vakantie! Wat blijven de Deense prinsjes en prinsesjes toch vertederend en guitig. Het was wel een hele leuke verrassing dat onze prinsesjes met de trein op wintersport gingen! Nu hebben we zomaar twee fotomomenten gehad! En o, wat was Amalia vrolijk! Mooie foto’s uit Zweden, ik vind de oranje galajurk van koningin Silvia geweldig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s