Staatsbezoek Brunei – dag 1

Vanochtend  zijn koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en kroonprinses Máxima aangekomen in Brunei. Zij gaan hierheen voor een twee-daags staatsbezoek aan de sultan. Na dit bezoek zullen zij een staatsbezoek brengen aan Singapore.

Vanochtend kwam het Nederlandse gezelschap aan op het vliegveld, waar de koningin de erewacht inspecteerde en de twee volksliederen klonken. Kroonprinses Máxima droeg een nieuwe jurk, een tulbandhoed die ze ook droeg bij het huwelijk in Engeland van William en Catherine in 2011 en haar eigen smaragden juwelen. Naar mijn idee was het plaatje compleet af.

Het koninklijk gezelschap nam uitgebreid de tijd voor een gesprek over heden en verleden van de watergemeenschap en kreeg ook een rondleiding langs handwerk van de dorpsbewoners. Op de rivier hield de politie met wel twaalf bootjes en op waterski’s een oogje in het zeil. Niemand mocht ook maar in de buurt komen van het vaartuig waarin de Nederlandse bezoekers samen met het kroonprinselijk paar van Brunei werden vervoerd. Kroonprinses Máxima droeg een nieuw jurkje van Natan, met haar Libelle-broche en de hoed die ze ook droeg in Monaco tijdens het huwelijk van Albert en Charlène.

De eerste dag van het staatsbezoek wordt maandagavond besloten met het traditionele staatsbanket, in het Istana Nurul Iman, het koninklijk paleis van Brunei. Hét staatsbanket. Kroonprinses Máxima droeg de jurk die ze ook droeg op prinsjesdag 2011, van Jan Tauminiau, een nieuw ordelint + onderscheiding, een diamanten broche, diamanten oorhangers en een tiara van grote diamanten. Ik had op een grotere tiara gehoopt, maar we hebben als het goed is nog een staatsbanket in Singapore voor de boeg, dus dan hoop ik dat beide dames een andere tiara dragen of van tiara omwisselen (dus Máxima de huwelijkstiara van Beatrix (parels & diamanten) en andersom), dat mag ook.

Morgen meer over dag 2!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s