Nobelprijsgala's Zweden – Uitreiking van de prijzen & het banket

 

Gisteren waren in Zweden de uitreikingen van de Nobelprijzen en het volgende banket. Dit gebeurd altijd in bijzijn van de koninklijke familie, waarbij iedereen in gala met tiara’s aanwezig is. Daarom zal ik maar ophouden met informatie geven, want de foto’s zijn natuurlijk een stuk leuker!!

Embed from Getty Images

Koningin Silvia droeg een prachtige blauwe jurk met kant en hierbij (tot mijn grote vreugde) de Leuchtenberg-tiara, die bestaat uit saffieren en diamanten. Ik vond het zeer geslaagd!

De Koningin
De Koningin droeg een lilakleurige japon met kant met parel en paillettenbroderie. Ze draagt de onderdelen van de kroonjuwelen, namelijk de Leuchtenbergse Saffieren: het diadeem, oorbellen, collier en armband. Ze draagt het lichtblauwe lint en de ster van de Orde van de Serafijnen. Tevens draagt ze het miniatuur-portret van de Koning in briljanten. (Beschrijving van kongehuset.se)

 

Embed from Getty Images

Koning Carl-Gustav zag eruit zoals hij er andere jaren ook uit ziet, maar toch had  kongehuset.se er wel een beschrijving van:

De Koning

De koning draagt het lichtblauwe lint en de ster van de Orde van de Serafijnen, het Grootkruis in de Orde van Vasa en de orde van de Noordster aan een zwart band om de nek. De koning draagt ook vier herdenkingsmedailles van de koningen Gustav V, Koning Gustaf VI Adolf, Haakon VII en Olav V van Noorwegen (miniatuur).

Embed from Getty Images

Kroonprinses Victoria zag er schitterend uit in een groene jurk bezaaid met pailletten die ontworpen was door Elie Saab. Hierbij droeg zij de 4-knoppen-tiara met een extra rij aan diamanten en de saffieren demi-parurere die ze nog nooit eerder had gedragen. Ook zat er een saffieren broche bevestigd in haar haar.

De Kroonprinses

Kroonprinses Victoria draagt een smaragdgroene jurk van tule en chiffon met matte pailletten en kralen. Ze draagt het vierknoppendiadeem met briljanten op de bovenste lijn, een smaragden collier met bijbehorende smaragdbroches, diamanten oorbellen en een armband met diamanten. Ze draagt het lichtblauwe lint en de ster van de Orde van de Serafijnen. Tevens draagt ze het miniatuur-portret van de Koning in briljanten.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

De prinsen Daniel en Carl-Phillip:

De Prinsen Carl Philip en Daniel

Ze dragen het lichtblauwe lint en de ster van de Orde van de Serafijnen. Prins Carl Philip draagt ook vier miniatuurmedailles: de King’s medaille, een militaire medaille, Karlberg medaille en de Medaille van Uppland.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Als laatste hebben we prinses Madeleine. Zij droeg dezelfde jurk als op de vooravond van het huwelijk van haar zus in 2010. Hierbij droeg zij de amethistenparure, overigens voor de eerste keer.

Prinses Madeleine

Prinses Madeleine draagt een lichtgrijze jurk met tule en zilverdraden. Prinses Madeleine draagt het Amethistendiadeem met de bijbehorende oorbellen en armbanden. Ze draagt het lichtblauwe lint en de ster van de Orde van de Serafijnen. Tevens draagt ze het miniatuur-portret van de Koning in briljanten.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Eerdaags plaats ik foto’s van het diner van vanavond, wat ook weer in grootsgala plaatsvindt!

Advertenties

One thought on “Nobelprijsgala's Zweden – Uitreiking van de prijzen & het banket

  1. Wat zagen Victoria en Madeleine er weer prachtig uit! Ik vind het haar van Madeleine deze keer niet zo mooi zitten eerlijk gezegd. Maar het haar van Victoria! :-0 Ongelofelijk hoe knap gedaan. Echt super mooi. Het staat haar ook geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s