Kroonprinses Victoria bevallen van een dochter!

Dan is er ook nog leuk nieuws!! In Zweden is een nieuw troonopvolgster geboren. Kroonprinses Victoria en prins Daniel zijn trotse ouders geworden van een dochter. Het meisje is 51 cm lang en ze weegt 3280 gram. Ze is op donderdag 23 februari geboren om 04.26 uur. Om tien voor een ’s nachts kwamen de kroonprinses en haar man aan bij het ziekenhuis. Na een bevalling van vier uur kwam de kleine prinses ter wereld. Prins Daniel heeft hij de navelstreng doorgeknipt. “Het was heel bijzonder.” Toen Daniel die morgen de kamer van Victoria verliet, lag ze te slapen met het kleine prinsesje op de borst.

Tegen de toegestroomde pers vertelde de vader dat hij tegen de bevalling op zag. “Ik was heel zenuwachtig. Een bevalling wordt altijd geassocieerd met de risico’s. Maar het is goed gekomen”. Ook vroeg de prins om rust voor het jonge gezin.

Van hun vertrek diezelfde dag is 1 korrelige foto vrijgegeven door het Zweedse paleis, verder zijn er nog geen beelden van de baby.

De verwachting is dat er snel een officiële foto van de prinses wordt vrijgegeven. Deze foto zal door koning Carl Gustaf worden gemaakt, werd al eerder bekend. De naam van het nieuwe prinsesje zal de volgende dag worden onthuld.

Over de mogelijke naam wordt in Zweden ondertussen druk gespeculeerd. Namen die volgens de Zweedse media kans maken, zijn: Christina, naar de Zweedse koningin Christina Alexandra die vanaf 1632 ruim 21 jaar over het land regeerde. Ook Margaret en Ulrika, twee andere Zweedse koninginnen, worden als mogelijke babynamen genoemd, evenals Alice en Desiree. De volledige naam van prinses Victoria luidt Victoria Ingrid Alice Desiree en Alice is ook de naam van de grootmoeder van Victoria.

Daarnaast kunnen Victoria en Daniel natuurlijk ook kiezen voor populaire meisjesnamen in Zweden, zoals Alicia, Sophia, Astrid of Magdalena. Maar zekerheid is er pas zodra koning Carl Gustaf het kabinet over de naam inlicht.

De volgende dag krijgt de kleine erfprinses de namen Estelle Silvia Ewa Mary. Ze is ook hertogin van Östergötland, haar ouders zijn het van Västergötland. Estelle is haar roepnaam, Silvia de naam van haar oma (de koningin van Zweden), met Ewa is ze vernoemd naar haar andere oma (de moeder van Prins Daniel) en over de naam Mary word gespeculeerd dat het naar haar eventuele peettante/meter is (kroonprins Mary van Denemarken).

Er zullen nog 4 meer prinsessen bevallen dit jaar, ik zal daar meer berichtjes over posten.

Advertenties

2 thoughts on “Kroonprinses Victoria bevallen van een dochter!

  1. Ik vind het ook geweldig!! Een meisje, met al die mooie diademen die ze in Zweden hebben.

    @ Annet: Bedankt voor die foto. Ik ga hem posten. Wat jammer dat hij was wazig is…

  2. Wat een mooi en uitgebreid artikel! Leuk om zo te lezen over de bevalling enzo. Wel super bijzonder dat we meteen een foto van het kersverse gezinnetje te zien kregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s